Algun dia havia d’arribar (76-74)

(Lluís Segura) EL Lleida Basquetbol ha sumat la primera derrota de la temporada a la pista del Clavijo de Logroño per 76 a 74.

El partit ha estat molt dur i els lleidatans han estat molt castigats per part dels àrbitres: Vázquez i Alzamora han estat eliminats per faltes i els locals han anat a la línia de tirs lliures gairebé en 50 ocasions. Tot i això, els de Ricard Casas han dominat el marcador fins a l’últim període i no han estat capaços de trencar el partit quan s’han posat 7 o 8 punts per sobre.

El primer quart ha estat molt igualat: han estat uns minuts de ratxes on el Lleida s’ha arribat a posar 5 punts per sobre (13 a 18), però en els darrers minuts de quart, Simón i

Ramsdell segueix en bona forma // lleidabasquet

Detrick, que avui no ha anotat cap punt i continua sense aportar el que tothom esperava, han perdut tres pilotes. Al final d’aquest primer quart s’hi ha arribat amb el marcador favorable als catalans (17 a 20).

El Lleida Basquetbol ha sortit molt bé en el segon període i ha arribat a dominar de vuit punts, 18 a 26, però a partir d’aquí els catalans han desconnectat i han permés al Clavijo anotar un parcial de 10 a 0 que els col·locava dos punts per sobre en el marcador (26 a 28). A partir d’aquest moment el Lleida ha reaccionat de la mà d’un gran Alzamora que ha anotat 8 punts gairebé consecutius i d’una gran jugada de Norris que ha aconseguit una jugada de quatre punts a l’últim segon de la primera part. Al descans el marcador era de 34 a 40.

Als lleidatans no els ha anat bé el descans perquè en els primers cinc minuts de quart només han anotat dos punts. El partit s’ha travat molt a causa de les constants faltes que xiulaven al Lleida -al minut tres els de Ricard Casas  ja estaven en bonus-. Aquest joc travat  ha provocat molt nerviosisme i precipitació als catalans que perdia per 45 a 42 a la meitat del període. Un temps mort de Ricard Casas ha tornat a activar el conjunt lleidatà,  que gràcies a un triple de Ramsdell  i una cistella de Marc Rubio ha consumat un parcial de 9 a 0 que col·locava el 45 a 53 en el marcador. Però uns altres minuts incomprensibles del conjunt català han portat al  56 al final del tercer període.

El darrer quart s’ha caracteritzat pels nervis del Lleida Basquetbol, a qui els àrbitres han tret del partit: han xiulat tres tècniques als visitants, i han exclòs per cinc faltes Paco Vázquez i Alfons Alzamora. El Clavijo ha anat a la línia de tirs lliures gairebé en 50 ocasions en el partit d’avui i la sort que ha tingut el Lleida ha estat que només han anotat un pobre 50% des d’aquesta distància. Els darrers minuts han estat vibrants i qualsevol equip s’hagués pogut emportar la victòria, però un Lleida molt mermat per les faltes no ha pogut imposar-se i ha acabat perdent per dos punts de diferència (76 a 74).

Aquesta és la primera derrota de la temporada dels de Ricard Casas, que  han trencat amb la seva imbatibilitat. Tot i la derrota les sensacions han estat positives i l’equip ha donat la cara en tot moment, tot i les circumstàncies adverses. Divendres vinent el Lleida rebrà el Girona FC a Barris Nord en el que serà el derbi català de la jornada.

Fitxa Tècnica:

Clavijo 76: Witt (12), Mesa( 14), Bonds(8), Arévalo(4),  Chubrevich(4)- cinc inicial- Mediano ( 9), Lawal(4), Ruíz de  Galarreta( 8), Herrero, Mejeris, Suárez(13).

Lleida Basquetbol 74: Norris (11), Vázquez(5), Feliu (5),  Ramsdell(20), Alzamora (10) – cinc inicial- Kale ( 7), Villacampa (6), Rubio( 8),  Jorge(2), Simeón, Detrick.

Parcials: 18-20, 16-20, 21-16, 21-18

Àrbitres: Francisco Javier Bravo i  Gorka García.