Aquest Lleida promet (90-76)

El conjunt lleidatà va apallissar al 3r classificat amb una primera part extraordinària; tot i el relaxament del tercer quart els blaus van acabar guanyant per 14 punts de diferència. Una altra jornada que passa i Tenerife-Lleida segueixen coliderant la LEB Or amb 10 victòries i només 2 derrotes, els dos equips tenen tots els números per disputar la Copa Príncep. Ara us deixem la crònica d’en Lluís.

El Barris Nord va acollir més de 4.000 espectadors // FEB

El partit ha començat molt viu, amb accions molt ràpides i descontrol. La precipitació per part dels dos equips, i la magnífica defensa local, han provocat que al minut 7 el marcador fos de 11 a 2. En els darrers minuts del primer període ha aparegut Jason Detrick amb 7 punts gairebé consecutius i un triple de Marc Rubio, que han establert el 22 a 7 final. El millor del primer quart, a part dels 22 punts anotats, ha estat la brillant defensa del Lleida, que ha deixat en només 7 punts un dels millors equips de la competició.

El segon quart ha estat un espectale dels homes de Ricard Casas. El Barris Nord ha gaudit del millor joc de la temporada, on els locals han exhibit tot el seu potencial. Paco Vázquez, que avui ha fet el seu millor partit amb 22 punts, ha anotat dos triples en el segon període, i ha estat acompanyat per Jason Detrick i Marcus Norris, per fora, i un gran Jonathan Kale, dins de la pintura. La màxima diferència ha estat el 44 a 17 després d’una cistella de Vázquez en el darrer minut. El resultat al descans era de 46 a 23.

La gran primera part del Lleida Basquetbol feia preveure un resultat d’escàndol, però el Burgos a la represa ha sortit més intens en defensa i ha conseguit entrar en el partit. Tot i això, el tercer quart ha començat amb la màxima diferència a favor dels jugadors de Ricard Casas, 52 a 33, després d’un triple de Norris. A partir d’aquest moment, el partit ha canviat. El Burgos ha aconseguit un parcial de 0 a 15 que situava el 52 a 38 en el marcador i posava la por al cos al pavelló. En el moment més important han aparegut set punts consecutius de Jonathan Kale i un gran triple de Paco Vázquez en l’últim segon del període que establien el 62 a 44 amb el qual ha acabat el tercer quart.

El darrer quart ha estat un intercanvi de cistelles i els partit s’ha tornat a descontrolar. Paco Vázquez ha anotat dos triples consecutius que tornaven a ampliar diferències, 73 a 54, però el Burgos ha tornat a reduir-les gràcies a un gran Castro, que ha acabat amb 21 punts. El Burgos s’ha tornat a posar a només 12 punts, 81 a 69, però un triple de Charles Ramsdell a un minut per al final ha matat el partit, 86 a 63.  El matx ha acabat amb una cistella de Ramsdell en el darrer segon després dun servei des de camp propi d’Alfons Alzamora i una deixada de Feliu. Una gran jugada que rubricava un gran partit dels jugadors de Ricard Casas davant d’un dels equips més potents de la categoria.

Amb aquesta victòria, el Lleida Basquetbol continua al capdavant de la classificació, empatat amb el Canàries, i continua superant el tram més complicat del calendari amb molt bona nota. La proper jornada, el Lleida visitarà la pista del Menorca, que ocupa la quarta posició de la lliga, i d’aquí dues setmanes el Canàries visitarà el Barris Nord en el duel dels millors equips de la LEB Or.

Fitxa tècnica:

Lleida Basquetbol  90:  Norris (8), Vázquez (22), Feliu (6), Ramsdell (14), Kale (13)- cinc inicial- Villacampa (4), Rubio(4), Simeón (2), Alzamora (3), Detrick (14).

Ford Burgos 76:  Huertas (6), Kedzo (4), Aguilar (5), Vinicius(4), Tillman (13)- cinc inicial- Ortega (8), Castro (21), Phillip (13), Scharaeder (2).