El líder és molt líder (70-104)

El Lleida Bàsquet ha perdut al Barris Nord davant l’Iberostar Canarias, el líder destacat de la LEB Or. Els visitants no han deixat cap opció des del primer minut i han demostrat que avancen ferms cap a l’ACB, el Lleida ha sigut atropellat per un equip que ha estat millor en tot i que ha fet perdre la imbatibilitat al pavelló lleidatà.

El Lleida ha perdut davant un potent líder // Lleida Bàsquet

(Lluís Segura) El primer quart ha decidit el rumb del partit: els locals han sortit molt freds i molt tous en defensa, i els canaris ho han aprofitat per començar a sentenciar el partit. A mitjans del primer període el Lleida Basquetbol havia fet un 1 de 5 en tires de camp, mentre que els visitants han anotat 5 triples en els 10 primers minuts. El fet, però, més destacable ha estat els 30 punts encaixats pel Lleida en el primer quart, tenint en compte que els lleidatans eren la millor defensa de la lliga. El resultat al final del primer període era de 10 a 30.

El segon quart ha estat el millor dels jugadors de Ricard Casas. El partit s’ha travat molt i els àrbitres han comès algunes errades claríssimes que han perjudicat el Lleida, cosa que ha esperonat el públic, i l’equip. Una cistella de Detrick col·locava l’equip lleidatà a 15 punts a pocs minuts pel descans, però no ha estat més que un miratge i a la mitja part el Canàries guanyava per 19 punts, 35 a 54.

A la represa, s’esperava una reacció dels locals, però aquesta no ha arribat i els canaris han clavat un parcial de 6 a 15 en l’inici del tercer període. Els lleidatans estaven fora del partit i l’arbitratge no ha afavorit el Lleida Bàsquet, al qual ha xiulat dues tècniques i moltes faltes rigoroses. Amb Azamora i Villacampa amb 4 faltes i amb un Ramsdell desconegut, el joc interior local ha desaparegut i només es basava en individualitats. El parcial del tercer quart ha estat demolidor, 11 a 26, i situava el 46 a 80 en el marcador.

El darrer quart ha estat un tràmit pels visitants, que l’han aprofitat per ampliar diferències i acabar de rematar la feina. Per part del Lleida Basquetbol només Jonathan Kale ha donat la cara en aquests darrers minuts. Cal destacar el paper de l’afició aquest vespre a Barris Nord perquè ha animat l’equip fins a l’últim segon i ha tornat a demostrar que és una de les millors aficions de la lliga.

Fitxa tècnica:

Lleida Basquetbol 70: Norris (11), Vázquez (4), Feliu (3), Ramsdell(6),  Alzamora (2)- cinc inicial- Kale (17), Villacampa, Rubio( 4), Simeón (7), Detrick(16).

Iberostar Canarias 104: Guillén (19), Yáñez(18), Sàbat (7), Donaldson (9), Richotti(14)- cinc inicial- Fuentes, Heras (14), Rodríguez, Chagoyen(13), Lampropoulos (10).