RATATA i Marc Rúbio la clava a l’últim segon (67-65)

El Lleida Basquetbol ha aconseguit la quarta victòria en quatre partits, gràcies a un triple de Marc Rubio en l’últim segon de partit (67 a 65).  Amb aquesta victòria els homes de Ricard Casas es mantenen líders en solitari.

Els jugadors del Lleida celebren el triple a l'últim segon de Marc Rubio // Lleida Bàsquet

El Lleida ha sortit molt bé, i ha jugat uns primers minuts molt intensos amb una defensa molt agressiva i sortint ràpidament al contraatac. Al minut 5 els de Ricard Casas guanyaven 14 a 8 i semblava que per fi els lleidatans havien solucionat els problemes amb el rebot defensiu i les pèrdues de pilota. Però de sobte la dinàmica del partit ha canviat, i han tornat a sorgir els problemes dels darrers partits. Un Detrick molt individualista i desencertat ha perdut dues pilotes consecutives que han provocat que el Lleida Basquetbol arribés al final del primer quart per darrere en el marcador (18 a 19).

El segon quart ha estat el joc dels despropòsits. Els dos equips han estat molt erràtics en el tir i han pecat de precipitació, cosa que ha provocat moltes pèrdues de pilota. En els primers minuts del quart, el Lleida ha tingut  problemes per controlar el rebot defensiu, fet que ha aprofitat el pivot del Breogán Gómez per inflar-se a agafar rebots ofensius i castigar el joc interior dels catalans. La virtut que té aquest Lleida Basquetbol és que mai perd la cara al partit i que sempre el veus amb possibilitats de capgirar les situacions adverses, i avui no ha estat una excepció. Tot i el mal segon quart, els lleidatans, al descans, només eren quatre punts per sota (30 a 34). Els màxims anotadors eren, per part gallega, Gómez, amb 8 punts, i per part catalana, Jonathan Kale, amb 6.

A la represa el joc s’ha capgirat com un mitjó i tot el que havien estat errades s’han convertit en encerts. Els dos equips han millorat els seus percentatges i hem presenciat un festival de triples per part dels dos equips. Els lleidatans i el conjunt gallec  han anotat quatre triples en aquest període. El jugador més inspirat sobre el parquet en aquest quart ha estat Ramsdell, que ha anotat 10 punts  i ha fet que el Lleida Basquetbol acabés per davant en el marcador al final del tercer quart (53 a 50).

Aquesta temporada estem acostumats a patir però avui s’han sobrepassat les expectatives. Els dos equips han mantingut la igualtat fins a la meitat del període, quan els catalans han agafat quatre punts de renda, que han durat molt poc perquè a tres minuts per al final del partit el Breogán manava de tres punts gràcies a un triple de Sales i un altre d’Ogirri.

El partit ha entrat en l’últim minut amb cinc punts d’avantatge per als gallecs i tot semblava dat i beneït. Però la fe que té aquest equip és infinita, i un veterà com Alfons Alzamora ha tret els galons i ha anotat quatre punts consecutius que col·locaven el Lleida un punt per sota quan faltaven 28 segons. El Breogán ha perdut la seva darrera possessió  i al Lleida li quedaven 8 segons per inventar alguna jugada. Marc Rubio s’ha trobat amb una gran assistència de Norris i ha llençat un triple a l’últim segon que ha fet embogir el nombrós públic que ha assistit avui a Barris Nord i que demostra que aquest Lleida va de debò, tot i que sembla que ens haurem d’acostumar a les emocions fortes.

Fitxa tècnica:

Lleida Basquetbol (67):  Norris (9), Vázquez(7), Feliu(4), Ramsdell (15), Alzamora(6)- cinc inicial- Simeón(1), Detrick(3), Rubio(8), Kale(12), Villacampa(2).

CB Breogán Lugo (65): Feldeine(9), Ogide(6), Ogirri(12), Krabbenhoft(13), Sales(9)- cinc inicial- Yañez(2), Gómez(8), Navajas(6), Sánchez, Bortolussi.

Per: Lluís Segura